HOME | Katalog | KontaktiO nama
Proizvodi
Vinski put
Foto galerija
Savjeti stručnjaka
Korisni linkovi
Kontakti
 
 Grad Šibenik prvi put se spominje 1066. godine. Kao nezaobilazan uvjet razvoja i opstojnosti grada u to vrijeme, a prema nekim izvorima i ranije,uz Šibenik se vezuje i sa Šibenikom isprepleće vinova loza. Taj simbol truda i muke, žilavosti i upornosti šibenskih težaka, umnogome je odredio sudbinu i položaj grada do današnjih dana.

Ono što nakon svega upotpunjava i određuje image "Vinoploda" jest upravo višestoljetna tradicija vinogradarstva i vinarstva šibenskog kraja.


Vinarija Šibenik
osnovana je 28. 10. 1959. godine pod nazivom "Vinoplod" Poljoprivredno poduzeće, što je proizašlo iz dotadašnjeg Vinalka, kao organizacije koja bi sjedinila vinogradarsku i vinarsku proizvodnju na ovom području. Od 1993. godine djelujemo pod nazivom "VINOPLOD-VINARIJA" d.d. ŠIBENIK.

Raspolažemo sa 629 ha na šibenskom području, 320 ha u vlasništvu "Vrgorka-Vinarije d.d." i 200 ha u kooperaciji na području Vrgorca, odnosno sa 3.160.000 loza na šibenskom području ili 1.600 kooperanata, 1.300.000 loza u sastavu "Vrgorka -Vinarija" i 1.000.000 loza u kooperaciji na području Vrgorca, Što se odnosi na 800 kooperanata.

Danas smo prisutni na tržištu sa našim prepoznatljivim proizvodima -Jure, Debit, Rose, Plavina, Cabernet, Merlot, Babić, Komovica, Lozovača, Travarica, Prošek.

07.03.2011.
Šibenska Vinoplod vinarija, na sajmu GAST u Splitu, osvojila je titulu šampiona u kategoriji jakih alkoholnih pica za svoju travaricu.
U toj kategoriji ocjenjivano je 411 uzoraka proizvodaca alkoholnih pica iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Vinarija je dobila i zlatne diplome za rakiju komovicu te za babic surli 2007-me, a vrhunski babic i babic surli 2008-me , nagradeni su srebrnom diplomom. Prošek šibenske Vinarije, na Sajmu GAST , dobio je broncanu diplomu.
"Vinoplod" je našem tržištu pružio mogućnost uživanja i u CABERNET SAUVIGNON BARRIQUE i MERLOT BARRIQUE dva nova crma vina izuzetne kvalitete, vina koja imaju odlične gustativne osobine plemenitih vina formirane starenjem u barriguima (hrastovim bačvicama), vina koja će svojom specifičnošću i bogatstvom okusa oduševiti i najveće poznavatelje dobrih vina.
...detaljnije o proizvodu


TRAVARICA

Travarica je rakija proizvedena iz rakije komovice, oboga ...


Vinoplod Vinarija d.d. Šibenik
Velimira Škorpika 2
22000 Šibenik, Hrvatska

Centrala: 022/334-011
info@vinoplod-vinarija.hr

© Vinoplod vinarija Šibenik 2006 - 2018  //  Izrada: PRO WEB - Šibenik